onsdag 11. desember 2013

Etikett til smoothie

Rett under er det originale bildet.

Allerede da jeg først så bilde innså jeg hvor mørk bildet var. Jeg siktet på et delikat bilde, og det svarte bilde hjalp ikke noe særlig. Derfor endret jeg lysstyrken til det sterkeste.
Lysstyrken endret også fargene på frukten. Da bestemte jeg meg for å jukse litt med fargen. Jeg tok et lag over fruktene med svake farger. Fargen på frukten ble mer livlig og perfekt. Juksingen endte ikke der. Jeg uthevde også glansen på klementinen og eplet. Da fikk jeg bildet mer liknende en frukt reklame.
Fargene til fonten og teksten skulle være relatert til frukt. På fonten tok jeg i utgangspunktet fargene fra frukten i bildet. Den lyse grønne fargen gir en fersk og gunstig farge. Jeg tenkte derfor at fargen passet godt i bildet.
Fruitysmoothie, ble tilfeldig tittelen på varen. Jeg tenkte at tittelen var fengene, og kunne derfor bli tatt i bruk.

Her er resultatet.


 

Tommeliten


 Bildet nedenfor er bakgrunnen.


Her prøvde jeg meg på ulike bevegelser. Nedenfor er de utvalgte bildene som jeg syntes passet til bakgrunnen.









Mye redigering ble gjort før resultatet. Jeg klippet og limte meg selv inn i bakgrunnen ved hjelp av quick selection tool i Photoshop. Deretter reduserte jeg opacity på noen av modellenefor å få dem gjennomsiktig. Lyset på personene i bildet ble mørk i forhold til bakgrunnen. Derfor endret jeg lysstyrken på personene. Jeg hadde vansker med å få bildet til å se realistisk. Da tenkte jeg at blur tool var verktøyet til å fjerne detaljer. Bildet mistet sin kvalitet, men det så bedre ut i helheten.

Her er da resultatet:

























torsdag 21. november 2013

Svart og hvit med farget område



Bildet ble tatt på Fløyen en fjelltur med meg og min mor. På fjellet gikk mange med fargerike skjorter, og ble da min inspirasjon til det bestemte temaet.
Jeg brukte kameraet SamsungNX10.

lørdag 19. oktober 2013

Svart og hvit

Nedenfor er bildene jeg valgte som passet til temaet, svart og hvit.
Bildene er tatt ved hjelp av kameraet, SAMSUNG NX10, og jeg innstilte kameraet på smart mode.



Blender innstilling            f/3.5
Eksponeringstid         1/10 sek

Jeg ville ta bilder av områder med stor kontrast og lite lys. Smale ganger var én idé, og i flyet fikk jeg mulighet til å prøve idéen ut Her på bildet er kameraet plassert på bakken i flyet og vi ser mot utgangen.
Det ble ikke særlig noe en smal gang om jeg hadde løftet vinkelen eller kameraet høyere opp. Denne plasseringen av kameraet skaper skygger og mørke områder. Stolene sperrer lyset fra å treffe på bakken. På den måten slipper jeg å kjempe mot lyset for å skape denne mørke gangen. Det originale bildet var i farger. Ved hjelp av Photoshop endret jeg bildet til svart og hvit.
Bildet er er komponert slik at du har stolene og passasjerene i ett lag, taket som ett lag og gulvet som sitt eget laget. Blikket vandrer i en ledende trå gjennom gangen og snur tilbake langs taket.
Lyset er perfekt. De sterkeste lyse områdene er flott plassert. Jeg liker at lyset er mye svakere i den nedre delen i bildet. Det skaper en god kontrast mellom fargene. 
Jeg lærte at smale ganger er veldig fint til svart og hvit bilder. En får mye sterkere skygger som gjør bilder blir mye mer mystisk.
Vinkelen i bildet er litt skjev, den vendes litt til siden. Det hadde kanskje vært bedre om vinkelen var rett. Uansett, så er jeg veldig fornøyd.



Blender innstilling            f/5.6
Eksponeringstid         1/25 sek

Her brukte jeg den samme idéen fra forrige bilde. Jeg fikk høre at bygninger gir fine svart og hvit bilder. Dette bilde ble tatt i strandgaten i en smal gate.
Jeg holdt kameraet i normalperspektiv, men de høye bygningene endrer perspektivet til forskeperspektiv. Bildet var hovedsaklig i farger, men jeg brukte Photoshop til å endre fargene slik som du ser i bildet.
Bildet er komponert slik at veien er én del som går innover i bildet. Bygningene er sammen én annen del, og himmelen alene er én del for seg selv. 
Blikket vårt begynner fra bunner og følger langs stien og senere utvider blikket.
Lyset er veldig bra. Det er svakt og koselig. Samtidig er det nok lys til å vise mange detaljer. Lyset er akkurat slik jeg vil ha det. Skygger og hull blir fylt med mørke farger på grunn av lyset, og skaper kontraster. Det svake lyset skaper flere nyanser mellom svart og hvit.
Jeg er veldig fornøyd med lyset, vinkelen og den fine gaten. Til sammen ble det et flott bilde.



Frukt og grønt

Det var vanskelig å tenke kreativ rundt temaet "frukt og grønt". Jeg tenkte på de enkleste ideene jeg fant. For den grunn kom budskapet ganske klart frem.
I bildene nedenfor har jeg brukt kameraet, SAMSUNG NX10, og stilte inn kameraet på smart mode.


Blender innstilling            f/5
Eksponeringstid       1/10 sek

I hagen min hjemme er det plantet mye frukt, bær og til og med grønsaker. Det som var planen var å ta bilder av noen pærer eller epler. Problemet var at høsten ankom. Da er eplesesongen over, og lite epler og pærer hang igjen på trærne.
Jeg zoomet inn slik at fokus var eplet, og hadde høyere blender innstilling på grunn av vinden ute. Et eple og deler av et tre var nok til å få frem budskapet, tenkte jeg. Jeg syntes at en blanding normalperspektiv og froskeperspektiv var best for å tydeliggjøre motivet. Også var grunnen fordi at grener overalt begrenset mine posisjoner gjennom fotograferingen.
Bildet er veldig begrenset komponert. Eplet og grenen er sammen en del, Deretter har vi bakgrunnen som til samen utgjør sin del alene.
På grunn av at blender innstillingen er høy, blir lyset mørkere. Jeg fikk nok lys til at bildet ble klart. Lyset var greit nok, men jeg kunne ønske et litt lysere bilde. 
Jeg har lært at å ta bilder ute av frukt er forferdelig med vind som din fiende.
Det jeg var svært misfornøyd med var at gjennom fotograferingen kom vinden og ødelagte fokus i bildene. Flere bilder ble utydelige, og derfor hadde jeg ikke mange eple bilder å velge mellom.



Blender instilling        f/4.3
Eksponeringstid    1/40 sek

Dette bildet var i lang tid blitt planlagt på forhånd. Frukten i butikkene var den første idéen min for temaet, frukt og grønt. Senere besøkte jeg Rimi for å ta dette bildet.
Jeg valgte å zoome inn og ha en ledende vinkel. Slik ble frukten tydeligere og blikket vårt vet hvor det skal feste seg.
Bildet er komponert slik at de grønne og røde eplene blir fremhevet mest og en sammen en del. Resten i bakgrunnen er mer uklar er gjerne sin egen del. Bildet er som en gang innover bildet. Blikket begynner fra venstre, som i en bok, og forsetter til høyre.
Justeringen av lys var redusert på grunn av hvor befant oss. Uansett var det ikke noe behov for å stille inn noe lys. Lyset fra lampene gav fra seg en gul-liknende farge på bilde. Da fikk eplene glans, noe jeg foretrekket borte fra bildet.
Jeg lærte hvor stor forskjell mellom lys fra lamper og lys fra solen. Lampene lagde mange unødvendig skygger. Da siger mørke områder lengre ned  i bildet og lager større kontraster mellom farger. Det er ikke noe stort problem.
Jeg er ganske fornøyd med bilde. Lyset kunne jeg ha endret. Naturlig lys fra solen gjør frukten mer gunstig.

Landskap og høst

Temaet er Landskap og høst. Her er da de beste bildene jeg tok.
Disse bildene tok jeg med kameraet, SAMSUNG NX10.


Blender innstilling       f/4.3
Eksponeringstid   1/100 sek

 Fra begynnelsen hadde jeg ingen ideér. Jeg tok mange bilder, fant steder og vinkler, og prøvde meg ut. Hovedsaklig var planen å gå ut i hagen for å ta høstbilder.
Jeg gikk rundt i hagen og fant tilfeldig dette stedet.
Det som sirkler rundt temaet høst er trær og blader. Dersom jeg fikk med det ble, i min definisjon, fotografiet et høst bilde. Her ser du da naturens forvandling av høsten.
Jeg sto på knær for å få tak i vinkelen. Det var veldig mange andre planter i hagen min, så jeg zoomet inn da fotograferingen foregikk. På den måten unngikk jeg masse unødvendige andre trær, og jeg fikk en koselig sti eller gang innover bildet.
Bildet er komponert slik at steinveggen til høyre settes fremst i bildet. Deretter blir løvbladene en del for seg selv, og stien gjemmes lengre bak alene.
Lyset i bildet var perfekt til et høstbilde. Solskinnet kom fra en passende vinkel slik at skyggene kom fram. Skyggene er fint å ha for å vise kulde. Jeg elsket hvordan bildet kom fram med lyset, skyggene, bladene og vinkelen.
Jeg lærte at en trenger ikke nødvendigvis finne objekter til temaet høst. I mitt bildet kunne solskinnet alene vist fram temaet.
Jeg er veldig fornøyd med lyset. Det gav virkelig en høst følelse. Jeg er også veldig glad for himmelen var blå og ikke andre farger som hvit



Blender innstilling          5.6
Eksponeringstid   1/160 sek

Jeg ville gjerne ta et himmelbilde, men jeg visste ikke hvordan det skulle vise høsten. Forskjellen mellom dette bildet og en tilfeldig annet himmel bilde var ikke forståelig for meg. Jeg hadde problemer med å skille ut dette bildet med andre. Når en tar tid til å se på bildet, skjønner en bedre bildets tema. Da jeg tok bilde av himmelen, innså jeg at bildet representerte mye av høsten.
Bildet er komponert slik at himmelen er for seg selv, og dekker 3/4 av bildet. Mye av fokus blir settet på himmelen. Nederste ligger hus og trær som son egen del.
Bare selve fargene reflekterer til temaet. Vi har den blå kalde fargen nederst på bildet som viser kulden. Den svake fargen og sollyset gir hint til litt varme. Ved hjelp av sollyset uthevet kontrastene i fargene seg. Lyset er ganske nyttig til å tydeliggjøre temaet.
Jeg lærte at solskinn om høsten gir så mange hint til høst.
Bildet kom ut veldig fint.. Fargene elsket jeg, og sollyset kom ikke fram skarpt og sterkt som jeg hadde fryktet.

fredag 18. oktober 2013

Komposisjon med linjer

I denne oppgaven skulle vi eksperimentere med linjer. Her er noen av bildene jeg tok.
Her, gjennom alle bildene, brukte jeg kamera kalt SAMSUNG NX10


Blender instilling           f/5.6
Eksponeringstid      1/20 sek

I bildet ser vi skjellet fra en nautilus.
Ideén min var å finne en gjenstand med linjer. Det var ikke noe særlig planlegging i dette bildet. Linjene stod slik som de var, og jeg tok bilde. Det var tilfeldig jeg traff på dette skjellet, som lå i det historiske museum i Bergen.
For å framheve linjene og detaljene zoomet jeg lengre inn.
I bildet blir øyekaststet ledet innover i en spiral. Bildet er komponert i fire deler. Det begynner fra det nederste hjørnet. Deretter løfter fokus seg til venstre og forsetter langs en sirkel.
Lyset var veldig bra. Da jeg tok bildet var det lyst på dagen. Ingen lamper trengtes ikke. Lyset traff på alle nødvendige områdene.
Jeg lærte at linjer finnes i så mange forskjellige former.
Det som jeg er fornøyd med er hele resultatet. Jeg har ingen klager. Detaljene og lyset var helt perfekt!


Blender innstilling          f/5
Eksponeringstid      1/8 sek

Her er steiner på bakken.
I dette bildet var det heller ingen behov for planlegging.
Jeg valgte denne vinkelen for å ha oversikt over linjene. I tillegg zoomet jeg inn for å ikke ta med alt for mange steiner.
Bildet er som et mønster. Fokus er selve bildet. Om en setter fokus på et annet sted vil det ikke endre noe. Derfor vil det ikke si noe om en deler bildet opp.
Lyset er greit nok. Dette bildet er tatt ute på dagen. Alle områder får lys, og jeg er fornøyd.
Jeg lærte at  linjer omringer overalt oss i hverdagen. Det er bare meg som ikke legger merke til det.
Jeg er ganske fornøyd med bildet. Jeg likte godt vinkelen og at linjene kom tydelig fram.


Blender instilling               f/4
Eksponeringstid        1/15 sek

 Her ser vi mønsteret på fjærene til en påfugl.
I bildet har jeg zoomet inn for å få tak i mønsteret og detaljene. Slik fikk jeg styrt fokus. Jeg brukte normalperspektiv for en tydelig oversikt av mønsteret. Det var ikke mye arbeid med dette bildet.
Selve helheten i bildet er fokus.
 På grunn av mønsteret er mest utvidet på toppen, begynner blikket øverst. Deretter forflytter det seg nedover. Linjene leder blikket.
Da jeg tok bildet var det på dagtid. Lyset gjennom vinduene på rommet var svak. Jeg trengte ikke noe spesielt sterkt lys til dette bildet. Lyset i rommet var godt nok.
Jeg er veldig fornøyd med lyset og vinkelen. Det gir oversikt og klare farger i bildet.

onsdag 11. september 2013


Resultat av blender og lukketid

Oppgaven gitt ut var å teste ut med lukketid og blender. Nedenfor er noen eksempler jeg tok.
Bildene tok jeg med kameraet, SAMSUNG NX 10.


Lukketid: 1/10 sek.
     
Å prøve å finne en bevegelse var vanskelig. Den første ideén var "biler". Biler var lett tilgjengelig og et enkelt valg. Jeg valgte å sitte i den stillingen får å skaffe meg den vinkelen. For den grunn unngikk jeg detaljer i bakgrunnen.
I bildet fører veien øyekastet ditt til motivet, bilen. Det blir en slags fin fordeling i bildet, veien, bilen og bakgrunnen. Siden bildet ble tatt ute på veien fikk jeg godt og klart lys. Jeg ble veldig fornøyd med hvordan bildet kom ut. En eneste liten plage er det støvkornet til høyre i fotografiet. Det var litt distraherende når en legger merke til det.
Jeg har lært bruken av lav lukkertid av fotograferingen. Nå klarer jeg å ta bilder med bevisst lukkertid og få et godt resultat.




Lukkertid: 1/40 sek

Bildet ble tatt utenfor huset vårt i hagen. Her ser vi rennende vann fra en steintrapp. Hovedplanen var vann i bevegelse, og tilfeldig fant jeg dette stedet.
 I bildet lot jeg lysstyrken være veldig lav. Da ble ikke refleksjonen i vannet like lys og sterkt som tidligere. På den måten virket bildet avkjølende. Jeg zoomet en god del inn da bildet ble tatt. Mye unødvendige detaljer var til å se tidligere. Nå som bildet er fokusert på motivet gir det en koselig følelse.
Bilde er delt inn slik at motivet er fremst nederst på bildet. Resten ligger over, og mindre fokusert. Fordi bakgrunnen er uklar, blir motivet fremhevet.
Jeg lærte at det var mye enklere å unngå uklare og skurrete bilder ved høy lukkertid. Kameraet tok også bildene mye raskere. Da kunne jeg ta flere bilder på kort tid.



Blender: f/7.1

Her prøvde jeg meg på lav blenderen. Når jeg jobber med nærbilde liker jeg å ta bilde av naturen. I bildet er en tilfeldig plante som jeg fant i hagen.
Jeg tenkte at vinkelen var fin til å se flere detaljer ved blomsten. Samtidig som jeg liker detaljer, liker jeg å begrense detaljene. Derfor zoomet inn i bildet.
Bildet er komponert slik at vi får blomsten i fokuset til høyre, og den andre halvdelen skjøvet lengre bak. Blikket vil da vandre naturlig først til blomsten.
Fordi jeg tok bilde ute fikk jeg et klart lys. Lyset var kanskje litt for lyst og skarp, men resultat av bildet ble heldigvis fint. Da kunne kameraet ta opp alle detaljene.
Jeg lærte meg bruken av blenderen. Nå kan jeg ta bildet med en bestemt blender etter mine ønsker.
Jeg er smålig misfornøyd med himmelen. Himmelen var hvit og lys. Det gav ikke noe særlig stor påvirkning på bildet. Jeg foretrekker en normal himmel i bakgrunnen. Utenom det er jeg fornøyd.



Blender: f/22

Sammenlignet med forrige bilde ble det mer fokus på objektet. Jeg innstilte blenderen på et høyt tall og fikk bestemt blender.
For å vise tydeligst mulig blenderen prøvde jeg ut vinkler og objekter med minst detaljert bakgrunn. Derfor valgte jeg blomsten som er et enkelt objekt. Jeg bestemte meg for å zoome inn på blomsten og kutte ut deler av stilken. Da fikk jeg begrenset fokus og detaljene.
Bildet er delt inn slik at motivet til høyre er i fokus, og til venstre ligger bakgrunnen.
Lyset er naturlig lys fra solen. Dette skaper skarphet i bildet. Jeg er ganske fornøyd med lyset, fordi jeg får hele motivet fram. Lyset var verken for mørkt eller for lyst.
Jeg lærte at høy blender innstilling er en stor fordel for nærbilder. Høy blender innstilling blir veldig fint dersom du vil ha et klart fokus.
Jeg hadde mye problemet med dette bilde. Kameraet ville ikke fokusere på selve blomsten, men heller på bakgrunnen. Det var så mange andre vinkler med finere bakgrunn alternativer. Det er vanskelig å få fokus på riktig plass ved mitt kamera, noe som jeg er misfornøyd med.

søndag 1. september 2013


Bilde som samfunnsreplikk




Ideen bak bildet var å vise hva elever velger framfor skole. Pc og mobil er noe distraksjons resursen de fleste ungdommer kan kjenne seg til.

Jeg ville framheve data og mobil for å vise sin viktige betydning i ungdommens underholdning. For å  få blikket bevisst festet på de digitale verktøyene har jeg plassert dem fremst. Bøkene og skolesakene har blitt skjøvet bak i bakgrunnen, gjemt sammen med resten. Bøker er ikke like synlig i et ungdoms øye.

Kameraet jeg brukte er kalt SAMSUNG NX10 med autoinnstilling. Jeg valgte å unngå redigering i bildet. 

tirsdag 27. august 2013

Velkommen

Hallo, her kommer jeg til å legge ut bilder fra faget "Trykk og foto".